Kostuums op maat

Het mooie van een kostuum op maat is dat het helemaal op jou persoonlijk is afgestemd. Jouw figuur, jouw maten, jouw kostuum. Een uniek kostuum ook, omdat het niemand anders zo zal passen als jou. Vooral voor cosplayers of acteurs zijn dat meestal belangrijke zaken: een kostuum moet perfect zitten voor de juiste look. Een kostuum uit de feestwinkel is het dan meestal nèt niet.

Bij mij ben je aan het juiste adres voor dat kostuum. Ik ga meestal uit van een aantal basispatronen, maar bouw verder uit op intuïtie en creativiteit, om zo het meest maximale uit het ontwerp te kunnen halen. En zeker bij cosplay probeer ik zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Het kost misschien iets meer, maar het is zeker de moeite waard om eens te bekijken of ik iets voor je kan betekenen als je iets heel specifieks zoekt. Een carnavalskostuum of een doodgewone boxershort van een bepaalde stof: ik sta overal voor open!

Het proces

Een kostuum op maat bestel je bij mij niet zomaar: er volgt een heel proces nadat de bestelling is geplaatst. Hieronder een beknopt overzicht van welke stappen ik meestal doorloop om het juiste kostuum op de juiste maat te maken.

 

* Eerst neem ik contact op, nadat de bestelling is geplaatst. Ik bespreek dan wat precies de wensen zijn, waar het kostuum voor is, wat voor kwaliteit het kostuum moet hebben, etc. Foto's of afbeeldingen bespoedigen uiteraard dit proces.

* Na dit eerste contact maak ik een afspraak met je, om 'live' te ontmoeten. Ik neem dan alle maten op die nodig zijn en bespreek het definitieve ontwerp. Tevens heb ik dan een goede inschatting kunnen maken van de kosten en bespreek dan ook de offerte.

* Na deze bespreking ontvang je alles nog een keer digitaal via de mail (ontwerpen, offerte en besproken zaken) Je hebt dan één week bedenktijd. Stuur je binnen deze week de offerte ondertekend terug, ontvang je een factuur. Na de betaling van deze factuur ga ik aan de slag met je kostuum. Beslis je na deze week om niet verder in zee te gaan, dan wordt de opdracht geannuleerd.

* Binnen een vooraf afgestemde periode spreek ik weer met je af, om het kostuum 'af te passen'. Dat wil zeggen dat je het kostuum aantrekt en dat ik de laatste hand leg aan het innemen of uitleggen van delen van het kostuum. Eventuele ritsen of andere sluitingsmaterialen worden ook in deze sessie meegenomen.

* Na deze sessie rond ik het kostuum binnen één week voor je af. Zodra dat het geval is, neem ik contact met je op en kan je het kostuum komen ophalen. Ook hier wordt nog één keer gepast, om er zeker van te zijn dat alles nu helemaal goed op maat is.

Plaats nu je bestelling!

Nieuwsgierig geworden? Of wil je nu een bestelling plaatsen? Vul dan onderstaand formulier in, beschrijf kort wat je wensen zijn  en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!