Maak je eigen Minion

Minions zijn momenteel enorm populair. Het is dan ook een grappig gegeven: kleine vreemde wezentjes, die allen een bepaalde eigenschap bezitten die ze uniek maakt, ondanks dat ze enorm op elkaar lijken. (Dit doet me trouwens denken aan lang vervlogen tijden, maar toen waren ze blauw ;)) Hoe dan ook, ik was wat aan het freubelen op school en zie hier: een eigen gemaakte Minion! En jij kan dat vast ook!

 

benodigdheden

* Een Nutrilondoos, of een andere doos (bijvoorbeeld van schoenen)

* Gekleurd karton (geel, blauw, zwart, wit, oranje)

* Bruine vlechtstroken of bruin papier

* Chenilledraad in de kleuren geel en zwart

* Stevig karton van een schoenendoos of een verhuisdoos

* Stiften

* Lijm of lijmpistool

* Doorzichtig stukje plastic (bijvoorbeeld van een verpakking)

* WC-rollen

* Plakband

* Schaar

* Meetlat

* Potlood

STAP 1: Zorg dat je de blauwe plastic deksel van de Nutrilondoos af hebt gehaald. 

STAP 2: Trek de bodem van de doos om op geel karton

STAP 3: Knip de bodem uit.

STAP 4: Plak nu de open kant van de doos dicht met het uitgeknipte stuk geel karton en plakband.

STAP 5: Trek nu de onderkant van de doos om op geel karton.

STAP 6: Lijm nu deze uitgeknipte vorm netjes op de dichte kant van de doos. Dit wordt uiteindelijk de bovenkant van je Minion.

STAP 7: Teken nu met een meetlat een rechthoekige vorm over op geel karton, ter hoogte van de doos. Knip deze uit. Zorg ervoor dat de vorm helemaal rondom de doos past.

STAP 8: Plak een rand van de rechthoekige vorm voorzichtig vast aan de doos.

STAP 9: Sla nu, al lijmend, de rest van de vorm voorzichtig om de doos heen. Je hebt nu de basis voor de Minion bekleed.

STAP 10: Knip een wc-rol doormidden voor de benen.

STAP 11: Trek nu weer de onderkant van de doos om, maar nu op blauw karton. Knip deze uit en plak deze op de onderkant van de Minion (de kant waar je met plakband de doos had dichtgemaakt)

STAP 12: Knip nu uit blauw karton de broek van de Minion. Het is even uitvogelen waar precies de verhogingen zitten, maar het moet gaan lijken op een tuinbroek. Plak dit ook weer rondom op de doos.

STAP 13: Beplak nu de halve wc-rollen ook met blauw karton.

STAP 14: Knip uit blauw karton de blauwe bandjes van de broek. Kijk goed, je moet ze al in een brugvorm knippen, zodat ze straks ook werkelijk boven de armen lijken te zitten.

STAP 15: Plak de bandjes aan de zijkanten van de doos op en laat ze aansluiten op de broek. Dit is best even een klusje om het precies passend te krijgen.

STAP 16: Nu is het tijd voor het oog (of de ogen, want sommige Minions hebben er twee!) Je knipt een groot wit rondje uit. Dit plak je op het hoofd van de Minion. Daarna knip je een zwart rondje uit voor het midden. Daar plak je een iets kleiner oranje rondje overheen en als laatste nog een klein zwart rondje voor de pupil.

STAP 17: Van bruin papier knip je een dunne strook, of je hebt al een bruine vlechtstrook. Deze plak je rondom het hoofd. Laat 'm beginnen aan één kan van het oog en eindigen aan de andere kant.

STAP 18: Nu is het tijd voor het brillenglas. Eerst maak je van karton een dunne strook en deze plak je zo vast, dat ie precies over het oog past.

STAP 19: Nu plak je over dit rondje het doorzichtige plastic. Zorg dat het plastic aan de voorkant een beetje glad en strak is.

STAP 20: Nu knip je nog een strook karton en deze plak je weer om de ronde brillenvorm heen, zodat het plastic nu tussen de twee rondjes vast zit. Plak nu de bril over het oog heen.

STAP 21: Van genilledraad gaan we de armen maken. Eerst draai je een zwart genielledraadje zo in elkaar, dat er een handje ontstaat met drie vingers. Daarna maak je handje vast aan een geel genilledraadje, door ze in elkaar te wikkelen. Bevestig de armpjes aan het lichaam.

STAP 22: In mijn geval heb ik nog iets speciaals gemaakt voor in de handen van de Minion. Een leuk stuk kartonnen bord met een grappige tekst erop. Deze heb ik vastgeplakt aan de handjes.

STAP 23: Tot slot maken we de voetjes. Uitknippen uit karton (stevig, bijvoorbeeld van een schoenendoos) Daarna plak je de voetjes op zwart papier. Knip dit geheel uit en trek de voeten nog een keer over, zodat je de andere kant ook met zwart kunt bekleden. Vastlijmen aan de Minion en klaar ben je!