Camouflagetekening

Deze tekening zal iedereen versteld doen staan. Je verbergt letterlijk iets in het zicht. Net als een kameleon laat je je voorwerp dezelfde kleuren aannemen als zijn omgeving. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

benodigdheden:

* Wit tekenpapier

* Tekenpotlood

* Stiften, kleurpotloden of wasco

* Schaar

* 3D-foam (zelfklevend)

* Lijm

STAP 1: Kleur je hele tekenvel vol met mooie vormen, krullen, figuren, en heel veel kleur. Het hoeft niets voor te stellen, maar dat mag natuurlijk wel. Je kunt hiervoor stiften, kleurplotloden of wasco gebruiken.

STAP 2: Knip nu uit een ander tekenvel een figuurtje. als je goed op de foto kijkt, zie je rechtsboven een soort hagedis. Ik noem dat een kameleon. Dat is een reptiel dat de kleur van zijn omgeving aan kan nemen. Leg het uitgeknipte figuur ergens op je ingekleurde tekening.

STAP 3: Zorg er nu voor dat je alle kleuren en vormen weer laat aansluiten, door het figuur hetzelfde te kleuren als zijn ondergrond. Je bent nu als het ware het figuur aan het 'verstoppen' in je tekening. Je bent 'm aan het 'camoufleren'.

STAP 4: Als je klaar bent met kleuren, plak je aan de achterkant van je figuur een aantal stukjes zelfklevend 3D-foam. Dat gebruikt men ook voor 3D-kaarten. Als je geen zelfklevend foam hebt, kun je ook lijm gebruiken.

STAP 5: Plak nu het figuur met het foam precies over de plek die je op je figuur hebt overgetekend en gekleurd. Alleen als je nu schuin voor de tekening staat, kun je de vorm een beetje ontdekken, maar als je recht voor je tekening staat, zou de vorm 'onzichtbaar' moeten zijn.

EXTRA TIP: Natuurlijk kan je je fantasie los laten op deze tekening. Je kun bijvoorbeeld een camouflagetekening maken binnen een bepaald thema. Neem bijvoorbeeld de herfst. Je zou dan allemaal zaken kunnen tekenen en kleuren die met de herfst te maken hebben. Als je daarna een kaboutersilhouet uitknipt, kun je een kabouter verstoppen tussen alle bladeren en kastanjes!