Glas-in-lood-raam Kerst

Een ouderwets trucje om, in de donkere dagen rond Kerst een sfeervolle decoratie te maken voor op het raam van een klaslokaal, of gewoon bij jezelf thuis! De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

BENODIGDHEDEN:

* Zwart karton of tekenpapier

* Tekenpotlood of wit kleurpotlood

* Schaar of snijmesje

* Gekleurd vliegerpapier

* Lijm

STAP 1: Neem de mal over op zwart papier met tekenpotlood of wit kleurpotlood. Je kunt uiteraard ook meteen zelf iets leuks verzinnen.

STAP 2: Knip het glas-in-lood raam uit en knip of snijd de uitsparingen weg, zodat het kale, zwarte raamwerk overblijft. Let op: leg een zwart vel onder het vel waar je op hebt getekend. Op deze manier heb je meteen twee raamwerken!

STAP 3: Knip stukken gekleurd vliegerpapier uit en zorg dat ze net iets groter zijn dan de uitsparingen van het raamwerk. Plak ze vast met lijm.

STAP 4: Als je alle stukken vliegerpapier hebt vastgeplakt, plak je het tweede, identieke raamwerk vast aan het eerste, zo dat de plakranden van het vliegerpapier aan de binnenzijde komen te zitten. Let er op dat je het tweede raamwerk in spiegelbeeld opplakt!

STAP 5: Nu kan je je glas-in-lood raam ophangen . Als je 'm op een gewoon raam hangt, schijnt het licht er mooi doorheen. En doordat je nu aan twee kanten een zwart raamwerk hebt geplakt, ziet het glas-in-lood raam er ook mooi uit van buitenaf gezien! Leuk voor de mensen op straat ;)

Hieronder staan een aantal kopieervoorbeelden die je kunt downloaden en op zwart papier kunt overtrekken, zodat je ze kunt uitsnijden.

Glas-in-lood Kerst 1
Afbeelding – 339,5 KB 1473 downloads
Glas-in-lood Kerst 2
Afbeelding – 294,5 KB 803 downloads
Glas-in-lood Kerst 3
Afbeelding – 458,1 KB 1421 downloads
Glas-in-lood Kerst 4
Afbeelding – 355,5 KB 2487 downloads
Glas-in-lood Kerst 5
Afbeelding – 474,4 KB 1252 downloads
Glas-in-lood Kerst 6
Afbeelding – 899,3 KB 894 downloads
Glas-in-lood Kerst 7
Afbeelding – 618,4 KB 1311 downloads
Glas-in-lood Kerst 8
Afbeelding – 581,7 KB 2337 downloads