Mascotte & Logo Camping Polleur

In de tijd dat ik nog op het Grafisch Lyceum zat, ging ik in de vakantie een aantal weken werken op Camping Polleur in de Belgische Ardennen. Ik ging daar bij het Animatieteam, wat betekende dat ik gezellig met de bevolking van dat moment allerlei activiteiten deed. Ik organiseerde 'droppings', kleurde op zondagochtend met de allerkleinsten kleurplaten en natuurlijk trok ik er op uit met kinderen om leuke groepsspelen te doen. Al snel werd mijn creativiteit bekend en voor ik het wist waren we aan het onderhandelen over een beeldmerk voor de camping: een mascotte. De wens was een wild zwijn.

Ik ging in eerste instantie voor een gestileerde weergave van een realistisch zwijn. Al waren de eigenaren enthousiast, het zwijn mocht toch meer uitstraling krijgen. Het moest een 'kindvriendelijk' beeldmerk zijn, aangezien de camping een familiecamping was. Dus terug naar de tekentafel!

Ik pakte het nu eens heel anders aan. Ik bedacht me dat stripfiguren kinderen aanspreken en wilde dus een zwijn, dat zo uit een stripalbum gekropen zou kunnen zijn. En hier lag ook wel mijn eigen interesse. Al tekenend onderzocht ik de mascotte voor de camping. Hoe staat het beest? Draagt ie kleding? Oogt hij vriendelijk genoeg? Ik was tevreden met het resultaat en vol goede moed ging ik weer het overleg in met de eigenaren. Zij waren zeker enthousiast, maar toch was het zwijn nog iets te gedetailleerd.

De vraag werd nu of het iets meer 'gestileerd' kon. Nou, geen probleem natuurlijk. Wederom terug naar de tekentafel en binnen een mum van tijd was het definitieve zwijn 'geboren'!

En toen kreeg ik het fiat om de ontwerpen door te zetten. Na een aantal keer heen en weer gebel, mailen en overleggen, begon steeds meer duidelijk te worden welke kant we op zouden gaan. Ik onderzocht intussen steeds meer alle facetten van dit nieuwe figuur. Verschillende houdingen, frontaal aankijkend, etc. 

Uiteindelijk werd voor het logo gekozen voor een liggende houding. De kleuren werden bepaald en het logo werd doorgevoerd. Daarna heb ik nog enkele andere ontwerpen aangeleverd van het zwijn in diverse poses, zodat het ook gebruikt kon worden voor de folder e.d.

Inmiddels is de folder al weer aangepast, maar het beeldmerk is nog steeds zichtbaar. Mocht je meer willen weten over Camping Polleur, kan je hun website bezoeken!