Sint in avondrood

Deze mooie voorstelling van de Sint op een dak is niet ingewikkeld te maken. Met slechts wat wasco en papier heb je deze opdracht zo voor elkaar!

 

benodigdheden:

* Rode, oranje, gele en witte wasco of pastelkrijt

* Wit tekenpapier

* Zwart tekenpapier

* Schaar

* Lijm

* Voorbeeld van het silhouet

STAP 1: Begin met het kleuren van de achtergrond. Daar heb je het witte tekenvel voor nodig en de wasco. Je begint bovenaan met rood. Kleur vanaf boven naar beneden eerst heel dik en dan steeds iets dunner. Wissel naar oranje op ongeveer een vierde van je blad. Je doet dan hetzelfde. Daarna wissel je naar geel en tenslotte naar wit. Er ontstaat zo een overgang in tinten. Dit wordt een mooie avondlucht.

STAP 2: Teken nu op het zwarte papier een silhouet van Sinterklaas op zijn paard. Laat ze over een dakrand lopen. Details hoef je verder niet te tekenen, alleen de omlijningen. Als je het lastig vindt om er zelf één te ontwerpen, kun je ook het voorbeeld onderaan deze pagina downloaden. Dit kan je dan overtrekken op het zwarte papier.

STAP 3: Knip het silhouet netjes uit.

STAP 4: Plak nu het silhouet met lijm over het 'avondrood' heen en klaar is je kunstwerk!

EXTRA TIP: In plaats van Sinterklaas kun je natuurlijk ook voor iets anders kiezen. Je kan bijvoorbeeld een Piet op het dak laten dansen. Laat je fantasie de vrije loop!

Hieronder zie je het overtrekvoorbeeld voor het silhouet van de Sint op het dak, zoals boven in het voorbeeld is gebruikt. Klik op de download-link naast de afbeelding om dit voorbeeld op ware grootte te downloaden op je computer. Daarna kun je 'm op het gewenste formaat afdrukken.

Silhouet Sint in avondrood
Afbeelding – 550,2 KB 628 downloads